Noutati

MCA insista pe exporturi si tinteste afaceri de doua milioane euro in Franta

MCA Grup Romania, cel mai mare producator de usi sectionale din zona Balcanilor si Ungaria, tinteste afaceri de doua milioane de euro in 2013 in Franta, cea mai dezvoltata piata de usi de garaj din Europa, a declarat Ciprian Oprea, directorul general al companiei, la Targul EquipBaie 2012 *, deschis in aceasta perioada la Paris.

Evenimentul prezinta produse inovative destinate inchiderii si umbririi spatiilor (usi, ferestre, rulouri etc.). MCA participa cu inovatiile Power Door, usa de garaj care produce energie, si Vogue, usa de garaj cu stil pentru case cu design elegant.

Mai multe poze de la standul MCA gasiti pe Facebook/MCAGrup.

Planuri

Extindere in Africa francofona

MCA lucreaza deja cu 30 de distribuitori in Franta, aceasta fiind zona de export in care MCA a bugetat cele mai mari investitii. Producatorul roman are in plan sa fie reprezentat de cate un distribuitor in fiecare oras important din Franta, intrucat aici se afla cea mai mare piata pentru usi de garaj din Europa, cu 30% peste cea germana.

„Participam la Equip Baie pentru ca vrem sa intelegem mai bine particularitatile pietei franceze. Suntem foarte interesati sa ne extindem afacerile aici, deoarece am indentificat o cerere importanta de produse calitative, la preturi avantajoase, exact ceea ce ofera MCA. Prelungirea crizei economice din ultimii ani reprezinta pentru producatorii seriosi din Sud-Estul Europei o oportunitate de a intra pe piete din Vest, altadata inabordabile. Recesiunea economica a generat pe pietele din marile state europene o crestere a nevoii de produse de calitate, dar cu preturi bune”, a explicat Ciprian Oprea, directorul general al MCA.

Producatorul roman vizeaza o extindere pe noi piete, precum cele din zona Africii francofone.Participarea noastra la acest targ are ca scop si sa atacam noi piete. Cererile sunt in crestere, chiar in aceasta perioada am incheiat primul contract in Nigeria”, a mai spus Oprea.

Produs

MCA VOGUE - usa de garaj cu stil, lansata la Paris

MCA prezinta in premiera la Paris usile de garaj cu stil MCA VOGUE, personalizate pentru case cu design elegant. Prototipul este construit pe platforma unei usi sectionale rezidentiale, imbogatita cu insertii estetice din inox adaugate prin fixare mecanica. Fiecare usa astfel realizata este un produs unicat, personalizat conform indicatiilor arhitectilor si proiectantilor.

Previziuni

Scadere de 20% a pietei romanesti de usi de garaj in 2013

Pentru finele anului curent, MCA se asteapta la afaceri de 9 mil. euro, din care 1,4 mil. euro vor fi exporturi. Oprea apreciaza ca 2013 va fi un an greu pentru piata romaneasca a usilor de garaj, care ar putea sa inregistreze o scadere de 20%. “Pentru usi de garaj si rulouri anul viitor o sa fie anul de gratie, vom vedea cine ramane si cine iese. Cred ca va fi un an slab, daca luam in calcul numarul redus de proiecte imobiliare aflate in stadii avansate de constructie”, apreciaza Oprea.

Astfel, strategia MCA este de a tinti nu neaparat o crestere, cat mai ales o consolidare a businessului in 2013, la afaceri de 10 milioane de euro. In 2013 compania va insista pe exporturi si intentioneaza sa atinga o pondere a afacerilor cu alte tari de 30% in 2013.

Piata usilor sectionale s-a ridicat anul trecut, in Romania, la 12 milioane de euro, iar cea a rulourilor, la 10 milioane de euro.

Targul Equip Baie Paris 2012

*Targul Equip Baie Paris se afla la cea de-a 13-a editie si reuneste in acest an 365 de expozanti din domeniul solutiilor de inchidere a spatiilor (usi, ferestre, rulouri pentru ferestre si produse destinate protectiei solare). Aproximativ 65% dintre participanti sunt din Franta, restul fiind sositi in mare parte din state precum Italia, Germania, Belgia, Spania si Polonia. Sunt asteptati peste 22.000 de vizitatori.

©2024 MILCA SRL. | Termeni si conditii |  A.N.P.C. - www.anpc.ro | MILCA SRL - CUI: RO10169504, NR Reg. Com.: J52/178/1997