Ce usa de garaj sa aleg?

Pentru ca usa de garaj este un produs cu perioada de utilizare relativ mare si un cost considerabil alegerea acesteia trebuie sa primeasca toata atentia din partea dvs.

Tipurile de usi de garaj cele mai comune sunt:

Usi de garaj rabatabile (sau basculante) - o singura foaie de usa din tabla de otel care se ridica pe plafon, in standard neizolata.
Usi de garaj sectionale – sectiuni de panouri cu inaltimi intre 500mm si 600mm din tabla de otel, care se ridica tot superior in interiorul garajului, in standard izolate termic cu spuma poliuretanica cu grosime de 40mm (exista si variante cu izolatie din polistiren expandat sau cu panouri cu grosimea de 20mm sau fara izolatie)

Usi de garaj tip rulou – alcatuite din lamele cu grosimea de ~14mm din aluminiu care se strang prin inrulare tot in partea superioara a golului de intrare in garaj, intr-o caseta de protectie. Lamelele sunt termoizolate cu spuma poliuretanica.

In oferta MCA puteti gasi doar usi de garaj sectionale si usi tip rulou.

Principalele probleme pe care trebuie sa le luam in calcul cand alegem o usa de garaj sunt:

Spatiul necesar de instalare.

Usile de garaj sectionale si cele basculante se ridica pe plafonul garajului, in interior, si in consecinta vor avea nevoie de spatiu atat in adancime cat si lateral, pe toata latimea acestora. Usa de garaj tip rulou insa are mai putine restrictii de instalare, caseta de strangere a covorului de lamele putand fi montata atat la interiorul garajului cat si la exterior.
Daca sunteti in faza de proiectare a spatiului garajului este oportun sa ne solicitati consultanta. Astfel nu veti avea nicio restrictie de instalare si veti putea alege orice tip de usa de garaj vi se potriveste. Chiar daca constructia este ridicata nu ezitati sa ne chemati pentru a va oferi cea mai buna solutie tehnica.

Integrarea estetica in arhitectura casei.

In special atunci cand garajul este integrat in structura casei impactul vizual al usii este foarte mare deoarece poate ocupa pana la 20-30% din suprafata fatadei. Alegerea tipului de usa, a modelului acesteia, a culorii sau texturii sunt esentiale pentru aspectul estetic al celui mai mare element decorativ al casei. In general se opteaza pentru asocierea vizuala a usii de garaj cu tamplaria sau acoperisul.

Siguranta in utilizare.

In variantele de utilizare standard toate tipurile de usi de garaj respecta normele tehnice de siguranta in utilizare. Optional, in functie de regimul de utilizare, exista sisteme de siguranta suplimentare pe care le puteti alege.

Usa de garaj sectionala este cea mai sigura din punct de vedere al utilizarii, doarece poate fi dotata cu cele mai multe sisteme de siguranta (cum ar fi: sistem de siguranta in cazul ruperii arcurilor si caderii usii, sistem de siguranta in cazul ruperii cablurilor si caderii usii, protectia motorului la intalnirea obstacolelor, bariera de fotocelule pentru prezenta obstacolelor, cheder inferior cu senzor de presiune la intalnirea obstacolelor, panouri cu forma speciala impotriva prinderii degetelor)

Termoizolatia.

Daca garajul este incalzit este esential sa instalati o usa cu termoizolatie. Chiar daca acesta este neincalzit dar face parte din structura casei este recomandat sa folositi o usa termoizolata. Scopul termoizolarii garajului nu este de a pastra o temperatura similara locuintei propriu-zise ci o temperatura de confort de minim 8-10 grade Celsius in anotimpul rece.

Siguranta antiefractie.

Usa de garaj sectionala garanteaza cea mai buna siguranta antiefractie. Acest avantaj este dat de panourile si sistemul de culisare din otel precum si de sistemele de blocare manuala, cu zavor sau yala, sau automata prin motor.

Confortul actionarii.

Actionarea manuala este posibila doar la usile de garaj sectionale si se face foarte usor din punct de vedere al efortului datorita sistemului de contrabalansare a greutatii cu arcuri. Nu va recomandam insa acest sistem din considerente de confort sau cand garajul este amplasat chiar la strada (actionarea manuala presupune stationarea masinii pentru inchiderea si blocarea manuala a usii). Chiar daca alegeti sistemul de actionare manuala va sfatuim sa pastrati la momentul instalarii spatiul necesar pentru o eventuala actionare electrica ulterioara.
Actionarea automata se face de principiu cu telecomanda radio si este posibila atat pentru usile de garaj sectionale cat si pentru cele tip rulou. Alegerea tipului de motor precum si a altor accesorii ale sistemului de automatizare trebuie sa il faceti in functie de conditiile specifice de utilizare. Spre exemplu, in cazul garajelor cu un numar mare utilizatori, trebuie sa alegeti un motor cu frecventa mare de functionare, cu bariera de fotocelule pentru inchidere automata temporizata sau cu semafoare pentru gestionarea traficului pe sensurile de acces. Nu ezitati sa ne solicitati sfatul pentru cel mai potrivit sistem de actionare pentr nevoile dvs.

Pretul

Pretul pe care sunteti dispusi sa il platiti pentru o usa de garaj trebuie reflecte nu doar un produs livrat ci o usa de garaj potrivita nevoilor dvs si cu o functionare corespunzatoare pe o perioada de timp cat mai mare. De aceea costul pe care trebuie sa il luati in calcul la achizitionarea unei o usi de garaj nu este doar pretul platit la momentul instalarii ci costul total pe o perioada de utilizare de 15-20 de ani.


Tipul de usa OPTIMA BENE-FIT Tip rulou Industriala
Dimensiuni maxime usa L8000 x H3000 mm L3000 x H2500 mm L6500 x H3100 mm L8000 x H6000 mm
Sistem de contrabalansare a greutatii arcuri de torsiune arcuri de extensie fara arcuri de torsiune
Material otel otel aluminiu otel
Termoizolatie panou 40 mm grosime umplut cu spuma poliuretanica panou 40 mm grosime umplut cu spuma poliuretanica lamele 14 mm grosime umplute cu spuma poliuretanica panou 40 mm grosime umplut cu spuma poliuretanica
Dotari standard sistem de siguranta in cazul ruperii arcurilor - - sistem de siguranta in cazul ruperii arcurilor, sistem de siguranta in cazul ruperii cablurilor
Dotari optionale yala blocare, usa pietonala incastrata, ferestre, grile de ventilatie, panouri vitrate yala blocare, usa pietonala incastrata, ferestre, grile de ventilatie, panouri vitrate lamele cu fante pentru lumina yala blocare, usa pietonala incastrata, ferestre, grile ventilatie, panouri vitrate din aluminiu
©2024 MILCA SRL. | Termeni si conditii |  A.N.P.C. - www.anpc.ro | MILCA SRL - CUI: RO10169504, NR Reg. Com.: J52/178/1997