Alege corect! Usi de garaj MCA

Cum se comanda arcurile de torsiune pentru usile sectionale MCA

Sensul unui arc de torsiune este dat de sensul infasurarii spirei:

  • dreapta = arc cu sensul de infasurare a spirei spre dreapta
  • stanga = arc cu sensul de infasurare a spirei spre stanga.

Sensul de infasurare nu se schimba, indiferent de cum este montat arcul. Dar este mai greu de determinat corect in practica, neavand un limbaj clar si comun.

Pentru a elimina confuziile si a avea repere comune atunci cand se comanda un arc, se pot lua in considerare urmatoarele doua reguli practice de urmat:

Arcurile se pot comanda folosind una din aceste doua metode:

Metoda 1: culoarea adaptorului de armare

Se comanda arcul dupa culoarea adaptorului: ROSU sau NEGRU. Daca adaptorul este vizibil, acest indicator de culoare da sensul infasurarii fara niciun dubiu:

  • ROSU = infasurare spre dreapta;
  • NEGRU=infasurare spre stanga.

Exemplu comanda: "arc .... cu adaptor ROSU"

Metoda 2: pozitionarea flansei de fixare

Se comanda arcul cu detalii referitoare la pozitionarea flansei de fixare si a pozitiei adaptorului de armare a arcului, cu privire intotdeauna de la interior, dinspre spatele garajului spre fata, astfel ca arcurile sa fie mereu in fata noastra. Nu conteaza unde sunt montate arcurile pe ax sau in ce ordine, ci doar in ce parte vad flansa si in ce parte vad arcul (dupa ce m-am pozitionat corect).

Astfel, exista doua posibilitati de comanda – vedere de la interior:

  • ARC .... CU FLANSA DE FIXARE (DISPOZITIV DE ANTIRUPERE ARC) IN DREAPTA SI ARMARE STANGA
  • ARC .... CU FLANSA DE FIXARE (DISPOZITIV DE ANTIRUPERE ARC) IN STANGA SI ARMARE DREAPTA

Tipuri de arcuri de torsiune

Arc cu flansa de fixare in dreapta si armare stanga (privire de la interior): Arc cu flansa de fixare in stanga si armare dreapta (privire de la interior):

ATENTIE: “privirea de la interior” inseamna ca arcurile sa fie mereu in fata noastra si sa ne pozitionam cu fata spre gol.

Pentru arcuri pe fata – stam cu fata la gol si privim din spatele garajului spre fata (spre sistemul de arcuri) Pentru arcuri pe spate – stam cu fata la gol si privim din spatele garajului spre fata (spre sistemul de arcuri)
Trebuie sa fim atenti ca arcurile sa fie mereu in fata noastra si sa ne pozitionam cu fata spre gol.
Important!
În perioada 24 decembrie 2021 - 9 ianuarie 2022, fabrica și toate punctele de lucru MCA iși vor opri activitatea pentru concediul de iarnă.
Vă rugăm să confirmați termenele de livrare cu reprezentații departamentului Vânzări MCA.

©2021 MILCA SRL. | Termeni si conditii |  A.N.P.C. - www.anpc.ro | MILCA SRL - CUI: RO10169504, NR Reg. Com.: J52/178/1997